Omgeving De Koog

Centrale ligging op Texel

De appartementen van Residentie Californië liggen in De Koog en grenzen direct aan het bosrijke deel van Nationaal Park Duinen van Texel. Het strand, de duinen en Ecomare liggen op loopafstand. Vanuit uw rustige appartement bent u met de auto of fiets zo in het gezellige centrum van badplaats De Koog. Ook Den Burg met haar authentieke winkelhart ligt dichtbij.

Prachtige natuur en gezellige dorpen

Texel staat bekend om de prachtige natuur. Polders, brede zandstranden, graslanden, bos en duinen. Tijdens een fietstocht rijdt u door de polder of langs de duinen en door sfeervolle dorpen. Rust even uit op een gezellig terrasje, bijvoorbeeld onder het genot van een echt Texelse Skuumkoppe, het beste witbier van Nederland. Of geniet van typisch Texelse gerechten in één van de vele restaurantjes.

De Koog, braderie
kind-zee-de-krim-texel

Vlakbij strand en zee

Het strand en de zee hebben elk seizoen grote aantrekkingskracht. Strandwandelingen, vliegeren, zandkastelen bouwen of zwemmen in zee. Maak een tocht te paard over de brede zandstranden of cross op een mountainbike door de bossen en over het strand.

Vogeleiland

Texel is een echt vogeleiland en staat bekend om zijn uitgebreide vogelpopulatie. Het is een belangrijk broedgebied voor veel vogels en een belangrijke tussenstop voor trekvogels. Het eiland biedt verschillende unieke leefgebieden, zoals duinen, bossen, polders en het wad, die aantrekkelijk zijn voor een breed scala aan vogels. Vogelaars halen hun hart op door bijzondere soorten te spotten, waaronder de stern, de scholekster en de tureluur. Texel is ook de thuisbasis van de Texelse Vogelobservatiepost, die bekend staat om zijn uitstekende uitrusting en professionele begeleiding.

Putter
Golfbaan De Texelse

Golfen op uitdagende duinbaan

Op 15 kilometer van Residentie Californie vindt u Golfbaan de Texelse, een 18-holes links course met het ruige karakter van een echte duinbaan. Met zijn unieke locatie in de duinen biedt Golfbaan de Texelse een buitengewone speelervaring. De golfbaan is ook uitgerust met moderne faciliteiten, waaronder een driving range, een chipping en putting green en een pro-shop. Hier kunnen golfers oefenen, hun spel verbeteren en het nieuwste materiaal uitproberen. Bovendien biedt de golfbaan ook golflessen aan, zowel voor beginnende als gevorderde spelers. Dus of je nu een ervaren golfer bent of juist nieuw bent in de sport, Residentie Californië is de perfecte locatie voor een heerlijke golfvakantie.